diumenge, 6 de març del 2011

ACTIVITAT 5: FOTOS: l'observació tónico - postural (Individual)

FOTO 1:

En la fotografia es pot observa el nen amb una rialla assentat al terra davant l'ordenador. On sembla que s'ho està passant bé i com si sabés el que fa amb l'ordenador. Mostra com curiositat per l'ordenador, ja que és una cosa nova per ell.

L'infant està en posició asseguda i es pot observa com s'aguanta sense recolzar-se en cap lloc, i es manté amb l'esquena recta i el cap dret, encara que sembla que es recolzi una mica amb la mà esquerra. I amb l'altra mà, la dreta, és la que fa treballar, on toca les tecles de l'ordenador. També es veu com té les cames una mica flexionades i, la mobilitat que té. I la flexió que mostra, al estar inclinat cap endavant.

En quant a l'equilibri, l'infant ens mostra l'equilibre ja adquirit, i l'estabilitat en les postures i situacions de moviment. I mostra l'equilibri que té perquè si no tingués equilibri, l'infant no podria alliberar els braços i les mans com s'observa en la imatge. Per aquesta raó l'infant mostra l'equilibri ja que té una coordinació dinàmica general.
Amb el que s'observa podem dir que té un equilibri estàtic (estabilitat de postura) ja que es manté assegut tot sol.

En la imatge el nen utilitza la mà dreta per tocar el teclat de l'ordenador, però per l'edat té utilitza les dies mans combinada i complementàriament.

En conclusió, pel que he comentat i es pot observa en la fotografia l'infant té entre 10-11 mesos.




FOTO 2:

La nena està acotxada mirant la herba del terra, com si l'agafes. L'observa atentament i no se li veu un somriure, però se la veu com si s'ho estes passant bé, contenta. Sembla que mostri curiositat, tocant i observant l'herba

Com es pot veure, la nena s'aguanta perfectament, ven recta, acotxada i sense recolzar-se amb les mans al terra.

En quant a la seva postura, està acotxada, té una gran flexibilitat a les cames i s'aguanta bé sense recolzar-se al terra. També s'observa com es pot flexionar cap endavant.
I al estar així significa que es pot posar dreta, és a dir, la columna vertebral ha adquirit les seves curvatures naturals.

També es pot veure com té equilibri, ja que s'aguanta i treballa el moviment del cos i al mateix temps observa el que l'envolta. I es troba en un equilibri estàtic (estabilitat de postura) ja que es manté acotxada tota sola i, si es posa de peu suposadament s'aguantara sense recolzament.

I en quant a la lateralitat, és pot observa com treballa amb la mà esquerra tocant l'herba, però amb la edat que té encara utilitza les dos mans.

En conclusió, amb tot el que he anomenat i es pot observar l'infant té entre 11-12 mesos.



FOTO 3:

El nen que s'observa en la fotografia està assentat a una cadira o en un tamboret, ja que no s'observa el respatller. El nen està fen un dibuix o pintant amb el color blau.

Es veu com el nen està atent fen el dibuix, ja que li agrada i ho fa tranquil. També es pot observar com controla els seus moviments.

En quant a la postura, està en posició assegut, on es manté amb una posició adequada per treballar, l'esquena recta, el cap dret, també te les flexions necessàries per si cal, si li caigues el color al terra, es sabria flexionar perfectament per agafar-lo per exemple.

El nen ja té un gran equilibri, ja que l'ha treballat, està en l'equilibri dinàmic, en la imatge no s'observa però amb la edat que té ja camina, puja i baixa escales, sap salta amb el peu coix.

En la edat que té aquest nen, ja diria que és dreta, ja que està pintant o dibuixant amb la dreta i en aquesta edat ja treballen amb la mà que dominen més bé.

En conclusió, aquest nen té entre 5 anys i mig - 6 anys.


2 comentaris:

  1. Hola Montse,

    Les teves explicacions les trobo bastant raonades, hem coincidit amb les edats dels infants.

    Penso que les explicacions són completes i ben explicades.

    En conclusió, m'agrada el com ho has explicat tot.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord excepte la segona, crec que la edat que has posat es massa ajustada.

    ResponElimina