diumenge, 9 de gener del 2011

ACTIVITAT 4. ANÀLISI DE FOTOS: L'OBSERVACIÓ DEL MOVIMENT. Individual

NEN TUMBAT AL LLIT






El nen es troba estirat al llit a sobre una tovallola, es veu un nen tranquil i quiet. En aquest moment està observant fixament en un punt determinat, que jo diria que observa a la càmera de fotos ja que ho deu troba estrany i no sap el que és.

S’està agafant els peus amb les dos mans, flexionant les cames.
L'infant a partir de quan neix ja comença a fer moviments, i cada cop es va movent més fins que pot flexionar per complert les cames i aguantar-se un rato com s'observa a la fotografia.

En quant a les mans, a la imatge és pot veure com sosté cada peu en cada mà uns segons ( i això passa, aproximadament, entre els 5-6-7 mesos). És a dir que jo diria que té 5-6 mesos. I per això aviat l'infant desplaçara els dits dels peus a la boca (que passa de 6 a 7 mesos).


NEN GATEJANT


El nen s'està desplaçant sol gatejant pel terra de casa. Com es pot observa en la fotografia és un gateig sincronitzat gràcies al control dels moviments de braços i cames.

El nen pot començar a gatejar als 8-9 mesos, ja que es pot recolzar sobre les mans amb els braços i sobre els genolls, però llavors no aixeca les cames i no es mou tant ràpid. I en la imatge és veu com el nen es mou lleugerament i aixecant la cama, gatejant sobre les cames i les plantes dels peus (de 10 a 11 mesos) i per tant jo al nen diria que té uns 10-11 mesos.
 

LA NENA MENJANT



La nena de la fotografia anterior està assentada a taula amb un plat de menja, en el que es pot observa una pizza. Ella està recolzant-se amb una ma, tapant-se un ull, i l'altra agafant la pizza, però sense menjar. Podria ser que no en vulgues més, que estigues cansada o també pel que s'observa en la seva expressió, com si s'estès tapant una mica per vergonya.

A les 48 setmanes (11-12 mesos) els infants ja saben mastegar bé els aliments i també empassar-se'ls.
També s'observa la nena ven assentada a la cadira, on als 17-18 mesos l'infant s'asseu tot sol a la cadira.
I entre els 24-36 mesos amb les mans fan moltes coses ja, fa treballar les mans.

I en relació, ella, ja sap menjar bé, es veu ven assentada i menjant amb les mans, i tal com es veu a la foto, jo li posaria entre 2-3 anys.


ELS NENS MENJANT



En aquesta fotografia apareixen dos nens assentats al terra, on es pot observar com un menja (el que està a l'esquerra) i l'altre l'observa (el de la dreta), però ell també ja ha menjat, perquè té el voltant de la boca amb una mica de menja.

Els dos es mantenen assentats a terra sense problema, sense suport als braços (que això passa entre 17-18-19 mesos); pel que observo, penso que també son capaços d'aixecar-se tots sols de terra, caminar, i que també corren.
També s'observa que saben menjar sols, és a dir, que ja saben mastegar bé els aliments i també empassar-se'ls (a partir de 11-12 mesos això).

I per tant, jo diria que tenen uns 18-19 mesos.

2 comentaris:

  1. estic mol d'acord amb tu encara que crec que els africans deuen de tenir entre 2-3 anys

    ResponElimina
  2. Hola Montse.
    Estic d'acord amb tu amb la majoria de fotos encara que en la primera imtatge no concidim garè, però a les altres mes o menys estem d'acord les dos.

    ResponElimina